Een tweede in de serie ‘voltooid verleden tijd’; deze is van juli 2008. Ik was begonnen onze nieuwe omgeving wat te verkennen, en deze bijzondere boerenschuur kwam ik tegen in Coelhorst. Intrigerend, ook toen al. Alleen heb ik me er toen niet verder in verdiept. De schuur staat er nog, maar een graffitispuiter heeft er zijn eigen plasje overheen gedaan en ook dat is al weer flink verweerd.  

Dus nu maar even het internet geraadpleegd, en zoals meestal biedt dat interessante informatie. Het blijkt een kunstwerk te zijn van Sander van Mil (bekend onder de artiestennaam Anders Wolhar), gemaakt voor een Amersfoorts kunstproject Urban Wijland. Sander van Mil in 2006: ,,Het project is in ‘t leven geroepen om de verbinding tussen platteland en stad weer te laten leven”. Of het gelukt is? Ik weet het niet, en omdat ik nogal technisch van aard ben, zou ik willen weten: kun je dat meten? Laat maar. 

Ook zal Sander vast nog wel weten hoe de tekst ‘boer zoekt koe’ daarin past. Toch eens vragen als ik hem tegenkom. Hij is is overigens een nieuwe weg ingeslagen hij timmert succesvol aan de weg met prachtige beelden.