Weer eens eentje uit de serie ‘voltooid verleden tijd’, alleen geldt dat niet helemaal voor dit foeilelijke ding aan de Eemlaan; tien jaar geleden was het het hoofdkwartier voor de organisatie van Amersfoort 750, dat in 2009 groots werd gevierd. Iedereen dacht daarna: opruimen die handel. Echter het werd het kantoor van City Marketing, want dat zit er nu nog. In 2017 kreeg het zelfs een flinke make-over; het werd voorzien van een nieuwe bekleding in het teken van het Mondriaanjaar. Met het magische plakband dat op de rol aan de buitenkant lijkt te plakken; dat moet heel handig zijn in het gebruik.

Zoals op de foto te zien is: het Eemplein was er nog niet, en de laagstaande zon kon nog ongehinderd op het ‘gebouwtje’ schijnen want de bouw van de Hogeschool Utrecht moest ook nog beginnen.

Op de foto kun je ook nog net drie panden op de Grote Koppel, op de middelste staat nu AD Amersfoortse Courant in grote letters, maar toen nog niet. Mogelijk zat de redactie toen nog elders in Amersfoort. 

Na het  bouwen van de winkels aan het Eemplein en de Hogeschool wordt nu de Nieuwe Stad aangepakt. Het gebied op de hoek van Eemlaan en de Kleine Koppel met City Marketing, Zandfoort aan de Eem en de ‘Schipbreuk’ valt daarmee steeds meer uit de toon.  Kan ook eindelijk dit gedrocht worden opgeruimd. Wie weet komt het dan nog een keer in de serie ‘voltooid verleden tijd’.