De Elleboogkerk zonder dak in september 2008, intussen al lang voltooid verleden tijd. De brand in 2007 hebben we net niet meegemaakt, maar de verdere geschiedenis van de Elleboogkerk wel. Nu in 2017 zit er weer een dak op, de gerechtelijke procedures rond de brand zijn nog steeds niet afgelopen, en de gemeente zoekt nog altijd een koper. 

Als ik blader door mijn foto-archief zie ik hoeveel er is veranderd sinds we in 2008 in Amersfoort zijn komen wonen. Zo nu en dan plaats ik een berichtje hierover op mijn website: voltooid verleden tijd. 

Lange tijd was de kerk een ultieme fotolocatie, maar je mocht er maar zelden in. En een kerk waar de gelovigen ongehinderd naar de hemel kunnen kijken, wat wil je nog meer. Maar toch niet heel toegankelijk; alleen bij speciale gelegenheden zoals Open Monumentendag kreeg je een kans. Ik heb nog meer mooi beeld in mijn archief, wie weet ga ik dat ook nog eens delen.