Meer show dan sport?

In de zaal van Poppodium Fluor in Amersfoort was een ring gebouwd waar in een aantal gevechten de worstelaars lieten zien wat ze in huis hebben. Het begrip ‘sport’ is misschien net helemaal op zijn plek voor een show van Pro Wrestling Holland. Maar het is wel een geweldige mogelijkheid om een keer te oefenen in het fotograferen van binnensport. Het is vooral show, de lichamen vliegen met een enorme vaart door de lucht en klappen op de mat. Pijn doet het waarschijnlijk wel. 

Fotograferen – vooral cameratechniek

De bewegingen zijn enorm dynamisch. Verder zijn er felle spots die rondom de ring zijn geplaatst zodat je op elke plek met een enorm tegenlicht je werk moet doen. Het komt vooral aan op cameratechniek, gericht op een korte sluitertijd. ISO op 1600-3200. Ik zat meteen aan de ring, zodat ik met de 24 mm lens een behoorlijke natuurlijke scherptediepte kon krijgen op een grote lensopening (f/3,2). Continu autofocus deed verder zijn werk voor de scherpstelling. De sluitertijden lagen tussen 1/1000ste en 1/2000ste seconde. De geselecteerde foto’s zijn meestal afkomstig uit een reeks die op de stand ‘repeat’ zijn gemaakt.

Bij thuiskomst bleek dat ik na ruim een uur fotograferen ongeveer 250 beelden gemaakt. Inlezen in Lightroom neemt dan wel wat tijd in beslag. Het selecteren gaat daarna heel efficiënt. Hier en daar moest de belichting nog wat worden verhoogd omdat de belichting in de camera te veel had gereageerd op de spots in beeld. 

Zie hier het resultaat op mijn portfolio-site.

.