Mijn portfolio is nu helemaal over naar een site gebaseerd op Adobe Portfolio, die is nu gemakkelijk te onderhouden met behulp van Lightroom. Mijn oorspronkelijke website was een mix van een blog en een portfolio. Nu  heb ik die nu helemaal als blog uitgevoerd en gevuld. Een overzicht van mijn fotografie staat nu op mijn portfoliosite; nieuws, tips en trucs, ervaringen, die kun je nu hier op deze blog lezen. Ik heb daarom ook de layout (het thema in WordPress-terminologie) aangepast, minder gericht op het tonen van foto’s en meer op nieuws.  

Fotowebsite met WordPress lastig te onderhouden

De belangrijkste reden om over te gaan op deze oplossing is dat het maken en onderhouden van een foto-website in WordPress behoorlijk lastig is. Het is een continue worsteling met plugins voor galerijen en ook is de organisatie van de WordPress mediabibiliotheek niet echt handig. De directe interactieve benadering van Adobe Portfolio is voor mij een enorme vooruitgang. 

Ik vond op internet het prachtige Baskerville thema, gemaakt door Anders Norén, dat de laatste berichten in een overzicht laat zien op de Home-pagina. Dit thema is ook perfect te bekijken op tablets en telefoons; een compliment voor de maker. 

Mijn portfolio toch laten zien op een blog-pagina

Intussen heb ik ook uitgevonden hoe ik een de portfoliosite (in Adobe Portfolio) kan weergeven in een pagina of bericht op deze blog-site. Daarmee is de integratie weer een stukje verder. Ik zal daar nog een apart berichtje aan wijden. Je kunt hier een voorbeeld bekijken hoe dat eruit ziet. Wonderschoon is dat de automatische schaling naar andere schermgroottes doorgezet wordt op de ‘afbeelding’ van de portfoliosite in een blogbericht.